Patříte mezi vášnivé kuchaře, kteří rádi zkouší nové recepty? Rádi si pochutnáte také na středomořské kuchyni? V tom případě Vám bez pochyb zachutná španělská kuchyně, která se vyznačuje širokou mnohostranností chutí. Přičemž ve španělské kuchyni platí, co kraj, to jiná pochoutka. Zatímco na pobřeží si pochutnáte na lahodných rybích pokrmech i rybách samotných a samozřejmě také na salátech, vnitrozemí Vaše chuťové pohárky upoutají masité pokrmy a husté polévky. Pestrost jídelníčku je samozřejmě dána také rozdílnými klimatickými podmínkami.
Specifika španělské kuchyně
Najdou se však samozřejmě suroviny, které jsou typické pro celé Španělsko. Jen stěží si lze představit španělskou kuchyni bez použití česneku, olivového oleje, ovoce, zeleniny a koření. Mezi velmi oblíbená dochucovadla jídla patří především šafrán a římský kmín. K nejslavnějším španělským pokrmům patří především paella, tortila espaňola, bacalao i studená hustá polévka připravovaná z rozmačkaných rajčat gaspacho. Bohatou inspiraci na přípravu španělských pochoutek naleznete také na webové stránce Španělských receptů.
Přehledné a srozumitelné recepty s fotografiemy
Nápadem k nedělnímu obědu se může stát například recept měsíce, kterým jsou nyní lívancové kytičky. U každého receptu naleznete podrobný popis i soupis všech surovin, které jsou pro přípravu daného pokrmu potřeba. Při vaření mohou pomoci také fotografie, díky kterým získáte konkrétní představu o tom, jak by mělo vypadat hotové jídlo. U jednotlivých receptů objevíte také doporučený nápoj. Vyberte si také Vy některé ze španělských receptů a okořeňte si svůj nedělní oběd středomořskou kuchyní!