Co vás nemine při prodeji bytu?

S prodejem nemovitosti může být spojené velké množství strachu a nejistoty. Abyste celým procesem prošli s co největším klidem a bez jakýchkoliv ztrát a komplikací, nebojte se o pomoc obrátit na profesionály. Pojďme se podívat na pár situací, které vás při prodeji bytu zcela jistě neminou.

Pečlivě plánujte

Ve chvíli, kdy se se stoprocentní platností rozhodnete, že chcete nemovitost prodat, začínají vyskakovat různé otázky a problémy. Klíčem k jejich efektivnímu vyřešení je dobrý plán. Naplánovat je zapotřebí způsob, jakým chcete prodej bytu zrealizovat, kde ho budete nabízet, jakou prodejní cenu stanovíte, jestli budete prodávat na vlastní pěst, nebo využijete služeb realitního makléře a podobně. S tímto vším vám pomůže férový realitní portál Cincink.

Ukažte byt v co nejlepším světle

Sesmolit pár nic neříkajících řádek, vyfotit několik fotek na telefon a vložit vše na nějaký portál dokáže každý. Nesmí se pak ale divit, že o jeho byt nikdo nejeví zájem. Pokud chcete ve veliké konkurenci nabízených bytů co nejrychleji prodat, musíte inzerátu věnovat patřičnou péči.

Inzerát vložte zdarma a nechte si zkontrolovat jeho obsah

Na portálu Cincink máte možnost vložit inzerát zdarma. Máte rovněž jistotu, že se na něj nachází i kupci, šance na úspěšný prodej tak roste. A poroste i s profesionálními fotografiemi vašeho bytu a originálním textem inzerátu.

Nezapomínejte také, že obrovský dojem získá potenciální kupce z osobní prohlídky. Proto zařiďte, aby váš byt, který bude na fotografiích vypadat neodolatelně, byl ve stejném stavu i ve skutečnosti. Vše v něm musí fungovat, o úklidu a pořádku ani nemluvě.

Stanovte rozumnou cenu

Dobře nastavenou kupní cenou můžete získat důležité body při snaze rychle prodat. Mějte přehled o tom, na jaké cenové hladině se ve vašem okolí byty pohybují. Zohledněte i stav a vybavení vašeho bytu.

Nechte si provést znalecký odhad ceny

S určením ceny vám pomůže znalecký odhad ceny nemovitosti. Získáte představu o tom, za kolik si můžete dovolit byt nabídnout a budete mít v ruce důkaz, že cena, kterou pak skutečně stanovíte, odpovídá realitě.

Ujistěte se, že víte, co podepisujete

Během celého prodejního procesu na vás čeká uzavírání několika smluv, z nichž ta nejdůležitější je smlouva kupní. Její příprava bude jako na prodávajícím na vás, málokdo si ale na její sepsání troufne. Pouštět se do psaní smlouvy na vlastní pěst bychom nedoporučovali.

Právní služby jsou někdy z nezaplacení

S vytvořením smlouvy tak, aby v ní byly zahrnuty zájmy obou stran, aby neobsahovala žádné kličky, ale naopak se v ní nacházelo vše podstatné, a to v jasných formulacích, se obraťte na právníky. Zkušení právníci vám nabízí své právní služby a provedou vás celám obchodem tak, že ho budete mít v každém kroku pod kontrolou.

Víte, kdo co platí?

Velmi důležitou součástí obchodu s nemovitostmi je daň z prodeje nemovitosti. Podle zákona se jmenuje daň z nabytí nemovitosti a hradí ji pouze kupující. Dejte tak při prodeji pozor, aby to protistrana, která váš byt kupuje, věděla a nevznikly žádné nepříjemnosti.

O portálu Cincink

Veškeré výše zmíněné služby nabízí férový realitní portál Cincink jako podporu svého hlavního cíle. Propojovat prodávající a kupující nemovitostí. Nejedná se o žádnou realitní kancelář, ale o nezávislý portál, který vás prodejem nebo koupí nemovitosti provede od začátku do konce. Za portálem stojí silný partner v podobě Komerční banky, která jednak zajišťuje jeho stabilitu, a také spolupracuje v rámci poskytování finančních služeb uživatelům portálu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top
TOPlist