Myslete na vánoční pečení s předstihem! Pořiďte si vykrajována, formičky, trubičky a jiné už nyní!

I když se to nezdá, dva měsíce uplynou jako voda a my budeme začínat s vánočním pečením. Ti, kdo tuto práci nemusí, si objednají cukroví u profesionálů, ale ti, kdo pečení milují si jistě každoročně rádi koupí nějakou novinku, která jim pečení ještě zpříjemní.

Jestliže rádi děláte perníčky, linecké, trubičky, ořechy, nebo třeba išelské dortíčky, jistě vám přijde k užitku internetový obchod Svetcukrakru.cz. Najdete zde vše, co k přípravě všech možných druhů cukroví, potřebujete. Přesvědčte se sami!

Kolik druhů cukroví…

Hospodyňky se každoročně předbíhají, kolik která má která druhů cukroví. Většinou nechybí osvědčené druhy, jako je zmiňované linecké, perníky, ale také marokánky, nebo nepečené rolády, kuličky coby Rafaelo a jiné. Velmi jednoduché, ale přitom výtečné jsou ořechy. Základem jsou právě vlašské ořechy a plní se do formiček, které připomínají skořápky ořechů, proto se tento název skutečně hodí.

Na těsto budete potřebovat: 300 g másla, 140 g moučkového cukru, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 60 g namletých ořechů, nejlépe vlašských, 2 lžíce kvalitního kakaa, 1 vanilkový cukr, citronovou kůru z jednoho citronu.

Náplň, kterou ořechy slepíme, se skládá z: másla, cukru a trochy rumu. To, jak moc si máslo osladíte, záleží na vaší chuti.

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme nelepivé těsto a necháme jej v igelitovém sáčku nejlépe přes noc v ledničce odležet. Druhý den těstem naplníme formičky. Těstem šetřete, stačí tence vymáznout formičku, protože těsto při pečení v troubě hodně nabude a pokud by ho bylo ve formičkách hodně, přeteče a také náplň by nebyla kam dávat.

Po upečení necháme vychladit a můžeme plnit připraveným vyšlehaným máslem s cukrem a rumem. Jestliže pečeme s předstihem, můžeme plnit až pár dnů před vánocemi. Díky rumu má krém dobrou trvanlivost.

Navštivte i vy internetový obchod Svetcukrakru.cz a nakupte si hezké i důmyslné cukrářské potřeby a jiné pomůcky na pečení, které vám umožní pohodlnou a příjemnější práci při pečení.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top
TOPlist